Pages

Saturday, May 8, 2010

Tips Hilangkan Jerawat dari nenek....

hah mesti cucu semua ada masaalah dengan jerawat kan...lebih-lebih lagi masa tu korang ada pembentangan atau interview mesti tension kan...jangan tension-tension nanti makin banyak pulak jerawat tu....hah disini nenek nak share tips tak la banyak sangat...

Putih Telur Dengan Tepung Ubi...

1. ambil sebiji telur, asingkan antara putih dengan kuning telur tu
2. ambil sedikit tepung ubi
3.gaulkan la dalam putih telur tu, sampai sebati....ala buat macam mask tu....
4.lepas tu apa lagi letak la dekat atas  muka biar sampai kering pastu baru cuci dengan air suam..
5.lakukan 2 kali seminggu (kalau nak buat hari-hari pon nenek tak kisah, sebab yang beli telur korang bukan nenek hehehe)
kuning telur korang buat la telur dadar...lepas tu makan...hahaha


Putih Telur dengan Limau Nipis...
1. macam biasa guna putih telur aje
2. perah air limau nipis tu, campurkan dalam putih telur tu...
3. sapu kat muka...
insyallah jerawat tu akan kecut.


hah tu jela yang nenek tahu....nanti nenek tanya kat mak nenek ea...

selamat mencuba....

No comments:

Post a Comment