Pages

Friday, June 18, 2010

Ini semua Froggy Jump punye pasal

Semalam macam biasa tiap pagi aku ikut mak and abah aku pergi kebun getah..tapi semala aku just melepak je kat bawah pokok getah tempat biasa mak and abah aku rehat...jadi sebab aku sorang-sorang so aku main game lah kat handphone kebetulan aku baru download game baru hari tu....

seronok main game tu..name game tu froggy jump..korang mesti tau game ape kan..dah name froggy mestilah game katak kan....memang khusyuk habis lah aku main game ni...


nilah game yang aku syok sangat main tu..katak lompat hahaha
tengah aku focus main game tu..tetiba aku dengar bunyi benda menyusur kat belakang aku..aku ingatkan apek, tuan punya tanah...so aku tak amik endah sangat lah...

tapi rupanya bukan apek...tapi korang nak tau tak ape benda yang mneyusur kat belakang aku tu...
entah macam mana lah kan aku boleh pergi toleh ke belakang..jap lagi ada ular lalu kat sebelah aku...selambe dia jerk lalu kat sebelah aku...
ya allah punye lah terkejut aku...sampai aku jerit kuat-kuat panggil mak and abah aku...terus diorang datang kat  tempat aku duduk tu...diorang terus tanye kenapa...aku pun cakap lah ada ular lalu kat sebelah aku....

apa lagi mak and abah aku terus gelak kan aku kuat-kuat...termasuklah apek tu sekali...cisss...
pastu mak aku cakap " hah tulah main lagi game katak tu....kan ular dah datang..nasib baik ula r tu cakap macam nie kat kau " selamat pagi ina..sorang je ker "...kalau dia cakap cam tu kat kau mesti kau terjun longkang kan "..ape lah mak aku nie....ular mana pandai cakap...

cis ni semua froggy jump punya pasal lah....










No comments:

Post a Comment