Pages

Sunday, November 14, 2010

petua Untuk Kucing

hah mesti kat sini ramai peminat kucing kan....
hari nenek nak share petua untuk kucing kesayangan korang....
tapi kalau nak bagi try kat pet korang yang lain pon ley jugak...
cuma tak tau lah nenek boleh ke tak....

1.kalau kucing kene penyakit cacing...

maybe ada antara kucing korang yang dpat penyakit nie kan...
so caranya adalah : gunakan air kelapa campurkan dengan sedikit asam jawa larutkan
lepas tu bagi lah kucing korang minum...x kesah guna sudu ke straw ke yang penting air tu masuk mulut die...
bagi sekali sehari sampai dia sihat.....

2. kurap kucing

ada orang yang guna minyak gamat...
tapi korang pon boleh guna minyak bekas korang goreng ikan...
korang boleh sapu minyak tu pada bahagian yang terkene kurap....
sebab biler kucing kite ade bau ikan pada badan die mesti die jilat...
so secara tak langsung kurap tu semakin kurang...
so baru lah kucing korang sihat and comel jerk macam kucing nie kan...






SELAMAT MENCUBA




Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment