Pages

Saturday, September 17, 2011

Bila lah nak keluar ni....

nenek bengang betul lah...daripada hari tu lagi nenek tunggu tapi tak keluar-keluar lagi...
apa entah masalah dia nenek pun tak tahu...

orang lain punya dah keluar tapi nenek punya tak keluar pun...penat lah nenek nak tunggu..

hai UNISEL cepat lah letak nama nenek kat dalam convo list tu...penat lah tunggu...tak kan lah sangkut kot..semua dah setel...

penat lah bila check je kan mesti keluar benda alah ni...


so tolong cepat sikit masukkan senarai nama tu ea...sebab tarikh convo dah keluar tapi nama tak ada...

Jalan-Jalan Raya

Assalammualaikum.....

wahhh sopan betul...haish...
memandangkan sekarang ni kita masih dalam bulan syawal..jadi nenek buat post ni sebab nenek busy sangat sampai tak sempat nak upload gambar-gambar pergi beraya...

alah ni pun sebab temankan kawan nenek pergi beraya kat rumah bakal mak mertua..hahahaha...
nervous agaknya tu yang dia angkut semua kawan-kawan dia...hahahaha...
nasib baik lah tuan rumah ni sporting habis...hehehehe....

so korang enjoy lah ea...









Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Askom...
nenek malas nak cakap banyak sebab perut nenek ni dah  penuh dengan biskut raya, kek, rendang, ketupat, lemang....

so conclusion nya korang tengoklah special card ni ea....



ok bye bye...

Tuesday, August 16, 2011

HARI INI HARI JADI NENEK

When we speaking about birthday..we always dreaming to have a very great give or an expensive present from the loves one....


hahaha tetibe nenek speaking London plak....
ape kene lah ngn nenek nie citer pasal hari jadi lak...sebab sewaktu nenek buat post nenek..

HARI INI HARI LAHIR SAYA

jadi hari nie nenek nak cerita pasal impian masa hari jadi....apa yang korang yang nak masa hari jadi korang..

ye lah ade setengah orang nak hadiah...ade pulak yang memasang impian..impian ape itu nenek tak tahu...


ade yang nak hadiah teddy bear besar..



or barang perhiasan macam gelang ke or kereta...

hahaha...tapi bagi nenek pada hari jadi nenek yang 21 nie..nenek cuma harap akan dikurniakan kehidupan yang penuh makna disamping orang yang nenek sayang dan yang sayang kat nenek..hehehe...

ok lah nenek nak pergi makan kek jap ea..bye..

Saturday, August 6, 2011

Sambung Perjalanan Hidup Yang Tergendala

Hye korang...

well its has been a while since my last post is it.....
i am quite busy with my study...( dah tak payah nak sepeaking london lak kat sini...)...
so, sekarang nie nenek dah sambung belajar...dulu nenek amek diploma sekarang nie nenek dah sambung degree...nenek amik course software engineering...hahahaha saja nak kasi benggong kepala otak nie...

tapi yang tak bestnye nenek dah xde laptop...ye la laptop nenek dah explode...wahhhh....



sebab tulah nenek dah x boleh nak update blog sangat..nie pon pkai laptop kawan nenek....
waaaa sedih nye...

(ok enough crying...it wont bring your laptop back to you...)

alright back to business people...
so sekarang nie nenek dah sambung belajar...
bermakna nenek dah menyambung kembali hidup nenek yang tergendala...kerana kebingungan dirumah selama 3 bulan sebab tak tau nak buat ape lepas habis diploma dulu....

hari-hari dengar mak membebel suruh nenek cari kerja...tapi feel nak kerja tak sampai lagi nak wat cam ner kan....

jadi abah terus mencadangkan supaya sambung degree...."Yes itulah yang aku mahu..sambung belajar...."

akhirnya disini lah aku berada.....
di UNISEL taking Bachelor in Comp Science (Software Engineering) (Hons)....bersama-sama kawan-kawan sejiwa yang disayang....





well...this is were i belong....
hope everything will going smoothly....

until here for today post...see you soon....

Friday, July 1, 2011

Photoshoot....

hye you alls...

hehehehehe....last week nenek ada buat a few photoshoot kat several places...
tapi nenek guna camera kawan nenek yang jadi model....
disebabkan ada 2 photographer yang tak bertauliah...so tak pasal - pasal nenek pun terlibat sama jadi model tak bergaji hahahahaha...

photoshoot ni nenek buat dekat pearl habour di kota iskandar and dekat mutiara rini park....

so readers ini lah hasil nya..kalau ada yang tak lawa nenek mintak maaf lah ye..sebab nenek baru belajar....maklumlah camera pon nenek tak ade....kihkihkihkih....

arghhhhh.....

hah ni lah model nenek..so jangan marah kalau banyak gambar dia jerk...



sayang budak dua orang ni...muaahhhhh

yang baju pink tu lah jadi model terpaksa...hahahaha






hah babab dia...nakal ea...hahahha

ni pose yang ain suruh buat...layan je lah...hahahha

ain jangan lah buli nana cian dia....

flower on the tempayan....

shoot ni nenek yang ambil...nice tak...hahaha

hah tu lah nakal lagi kan dah kena tarik telinga tu....hahahhaa

wei sudah...tak payah susah-susah...meriam tu memang tak akan bergerak punyer...


eee handsome nye apek belakang tu....

amboi siap pimpin-pimpin tangan bagai....


owww....i do love photography....
mak nak nikkon DSLR 3100

Tuesday, June 28, 2011

Rindu Kat Reader Blog....

Hye Geng....

wahh banyaknye sarang labah-labah kat blog nenek ni....
lama betul nenek tak update blog nenek ni kan...
sorry lah ye...sebab nenek ade problems sikit...

sebab-sebabnya adalah :

1.) Laptop nenek meletop. Tu yang tak dapat update tu...
2.) Nenek busy sikit dengan kerja nenek.

tu jelah sebabnya hahahahaha....tak gempak langsung kan....

hah nenek nak bagi tau nie yang nenek akan sambung degree nenek...
nenek continue software engineering.....

so...nanti kalau nenek dah beli laptop baru nenek update lagi tau....

Saturday, February 26, 2011

Hobi Baru Nenek Kebayan

Hai Sayang-sayang sekalian.....amboi banyak nyer sayang....

ermmm nenek tak tau lah kenape sekarang nie nenek dah mula berjinak-jinak dalam bidang graphic nie..
padahal tak tau buat pon.....

tapi sejak nenek tulis blog nie...nenek suke sangat main edit-edit gambar...walaupun tak cantik..tapi so okey lah untuk nenek yang baru nak belajar nie.....

seronok jugak bila dapat design gambar nie....untuk jadi hobi  baru boleh lah....untuk cari kerja tak boleh kot...
sebab nenek bukanye kreatif pon....sikit tu boleh lah....

nenek suka sangat dengan hobi nenek yang baru nie....hehehehe

lepas nie boleh nenek design header baru untuk Nenek Oh Nenek.....


hah nie lah hasilnye ye anak-anak...eh salah cucu-cucu...



sebarang komen, pendapat dan kritikan..nenek alu-alukan.....

Sunday, February 13, 2011

Kalut + Terpegun = silap naik eskalator

hye babes...
actually nenek terlupa nak share 1 story lawak ni kat you all...
hari yang sama nenek pergi lunch kat carefour subang....

ok..cam nie..
after lunch...after marah-marah kat waiter kat restaurant tu,
nenek and the geng pun decide nak ronda-ronda kat carefour tu dulu before masuk office balik..
maklumlah bila sampai hari jumaat jerk semua dah dalam mood MALAS....
hahahahaha

so kita orang pun jalan-jalanlah sampai ke tingkat atas carefour tu...
lepas tu trun balik..
senang cerita kiteorg tawaf  satu carefour tu...
dah habis satu carefour tu kite org tawaf, kiter org pun nak balik lah..

so kiteorg nak naik balik ke level atas sebab parking kereta kat atas...
tengah sedap naik eskalator tu nenek terpandang sorang mamat nie handsome nye ya ampun....
memang merpesona hati lah kan...

so tengah sedap2 pandang mamat tu sambil jalan menuju eskalator... (nie eskalator yang rata tu tau..bkan yang mcam tangga tu..)
dengan confiden nenek nak g naik eskalator tu sebab eskalator nak naik ke atas...
jap lagi baru letak 1 kaki...nenek terus konfius...eskalator nie nak naik ke nak trun...
rupenye eskalator nak run bawah....hahahaa
cepat-cepat  nenek undur kebelakang....nasib baik tak bergolek kebelakang...

kawan-kawan nenek sumer dah gelak berdekah-dekah..
lepas tu diorang cakap...
nape tak terus jerk naik ke atas tadi..
jalan laju-laju..

hah banyak lah biler nak sampai atas cam tu..sbb asik kebawah jerk...

hah tulah lain kali jangan dok kalut pi tengok jantan..lain kali tengok depan...
hahahahaha
kan dah kene bebel...nasib lah..



p/s : suber gambar dari pakcik Google yang tersayang....

have a nice reading babes....

Saturday, February 12, 2011

Bad Customer Service

hye u allz....
ermm korang suka makan ayam panggang tak....
mesti suke kan....
kalau tak pon korang mesti suka makan kat KRR or Rasamas....

well this entry ade kene mngena skit dngan 1 kdai fast food yang mnyediakan ayam panggang as a main menu...
pada hari jumaat lepas nenek pergi lah lunch ngn officemate nenk dekat carefour di subang...

so we all decide nak makan di 1 restaurant and of course restaurant tu main menu nya adalah set ayam pnggang...

so kite org pun order lah mkanan msing2....
agak lama lah jgak bru datang amik order...padahal tak ade lah ramai sangat customer mase tu...
tu ok lagi lah..kire boleh terima lah kan...

but 1 satu jerk bende yang nenek tak boleh terima sebab waiter kat situ langsung tak respect customer...

why i said like that?....

because 1 of my colleagues ni order nasi lemak and ayam goreng...
dah lah lama tunggu makanan baru sampai...
alasan waiter tu ayam tu masak lama...hai kak baru nak masak ker....

then the most irritating thing is ayam dia bagi tu still tak masak lagi...
masih ade darah yang keluar dari ayam tu...

hah ni yang tak best nie...
then kami panggil waiter tu bagi tahu yang ayam tu berapa nak msak...
ok fine dia amik and bawak pergi kitchen..

so ingat hal tu solve lah kan...
kite orang ingt die tkar dengan ayam yang lain...

but jangkaan tak tepat...
sebab apa yang bagi sebagai ganti ada lah...
ayam yang telah dikopek tu...diorang just goreng balik semula...
and bagi balik dengan nasi yang terkena darah ayam tu....

kalau korang dapat macam tu korang nak makan tak...
for sure lah tak nak kan....

dan tindakan yang diorang buat adalah sangat kurang ajar...
macam tak ade etika kerja aje...
you are suppose to respect your customer intead of being rude to them...
because we pay for your service and we should get a better service....

so, untuk mendapat kan ganti rugi...
kami terus jumpe straight forward jumpe manager restaurant tu....
untuk adukan hal nie....
sebab kawan nenek tu memang tak lalu makan bila dapat layanan macam tu....
nasib baik dapat ganti rugi balik....

so, to all pekerja gerai makan or restaurant even yang ternama....
please respect your customer...because your customer brings money to you....

Tuesday, February 8, 2011

Pelanduk 2 Serupa

hye you allz...
lama dah tak mengarut dengan korang semua....
maklumlah nenek busy lah banyak kerja....
idea nak buat entry baru pon tak timbul-timbul dari permukaan otak nenek nie....

ooppppsss lupa lak....
maybee masih belum lambat untuk nenek ucapkan selamat tahun baru cina untuk semua bangsa cina dimalaysia...
banyak dapat angpaw tak....++nenek nie asik ingt angpaw jerk....sepak kang hilang gigi+++

tak lupa jugak kepada mangsa banjir di negeri sembilan, melaka dan johor....banyak-banyaklah bersabar ini semua dugaan tuhan....

ok back to the real business...orait..
actually nenek pon baru balik kampung 2 hari yg lepas...
nenek balik naik bus...ok ni cerita masa nenek nak balik semula ke shah alam...

nenek dapat sit double..means ade orang lain lah yang duduk sebelah nenek...
so orang yang duduk sebelah nenek nie adalah lelaki berbangsa pakistan....
wahhh cuak seyyhhhh....

weiwei...jangan cepat buat andaian pada orang yang tak dikenali...
this guys tak adelah nampak macam mencurigakan sangat....so nenek just duduk diam kat sit nenek sambil makan kentang goreng Mcd.......

tiba-tiba....
jeng jeng.......
tiba-tiba jerk that guy tegur nenek...
die tanya nenek duduk mana...
mula-mula nak jawab duduk atas kerusi....tapi agak tak sopan ye bila jawab macam tu..elak dapat pelempang jerk...

jadi nenek pun jawablah duduk di gelang patah.....then nenek tanye dia kenapa....dia pon cakap muka nenek nie serupa dengan jiran die yang tnggal kat tampoi.....ek eleh....tu jerk die nak tanya aku....

rupanyadia konfius....dia ingt aku anak jiran dia agaknya.....

macam-macam hal betul lah.....

Thursday, January 6, 2011

Salah Kasut....

Hahahaha...(belum cerita dah gelak...sewel agaknye nenek nie)....

memang lah kan sebab lawak...
nak dijadikan cerita...hari selase lepas...nenek pergi lunch dengan officemate nenek....
kiter orang pergi makan ramai2 kat Kelana Jaya..ape eak nama restoran tu..kalau tak salah nenek "Fernand Ikan Bakar " kot....kalau salah mintak maaf lah tuan kedai....

hehehe...hah dah habis makan tu biase lah orang pompuan mesti nak dok lepak2 kejap...ngumpat2 ker...
ish tapi nenek tak ngumpat tau..nenek dengar jerk.....

so...2 orang kawan nenek nie g lah cuci tangan kat sink....lepas tu biler diorang balik kat meja...diorang gelak...kite orang macm pelik lah kan...

so tanye lah " wei awat hang dua nie dok gelak ja dari tadi?"....
lepas tu kak siti jawab " wei kawan2 cuba tengok, kawan kita yg sorg nie pakai kasut sebelah lain lah wei".....

hah ape lagi terus semua tengok bawah....lepas tu terus gelak tak ingat dunia....
(termasuk lah nenek sekali ) hahahahhaa

kesian kawan nenek tu...malu die.....
lepas tu kan tibe2 orang kat table sebelah tanya kat kawan nenek tu...."akak awat pakai kasut sebelah lain...."...
so nak cover malu...die jawab " nie fesyen baru lah....tu abang lelaki ape tau..."

lagi lah kiter orang gelak sakan....

memang lawak betul...hahahahha...

so readers lepas nie kalau rase2 dlam kete korg ade bnyk sngat kasut...make sure sebelum kuar kete korang pakai kasut yg betul tau....

nanti tak pasal2 tibul plak kt malaysia nie fesyen kasut lain sebelah.....hahahhahaha


ok geng have a nice days.....