Pages

Tuesday, February 8, 2011

Pelanduk 2 Serupa

hye you allz...
lama dah tak mengarut dengan korang semua....
maklumlah nenek busy lah banyak kerja....
idea nak buat entry baru pon tak timbul-timbul dari permukaan otak nenek nie....

ooppppsss lupa lak....
maybee masih belum lambat untuk nenek ucapkan selamat tahun baru cina untuk semua bangsa cina dimalaysia...
banyak dapat angpaw tak....++nenek nie asik ingt angpaw jerk....sepak kang hilang gigi+++

tak lupa jugak kepada mangsa banjir di negeri sembilan, melaka dan johor....banyak-banyaklah bersabar ini semua dugaan tuhan....

ok back to the real business...orait..
actually nenek pon baru balik kampung 2 hari yg lepas...
nenek balik naik bus...ok ni cerita masa nenek nak balik semula ke shah alam...

nenek dapat sit double..means ade orang lain lah yang duduk sebelah nenek...
so orang yang duduk sebelah nenek nie adalah lelaki berbangsa pakistan....
wahhh cuak seyyhhhh....

weiwei...jangan cepat buat andaian pada orang yang tak dikenali...
this guys tak adelah nampak macam mencurigakan sangat....so nenek just duduk diam kat sit nenek sambil makan kentang goreng Mcd.......

tiba-tiba....
jeng jeng.......
tiba-tiba jerk that guy tegur nenek...
die tanya nenek duduk mana...
mula-mula nak jawab duduk atas kerusi....tapi agak tak sopan ye bila jawab macam tu..elak dapat pelempang jerk...

jadi nenek pun jawablah duduk di gelang patah.....then nenek tanye dia kenapa....dia pon cakap muka nenek nie serupa dengan jiran die yang tnggal kat tampoi.....ek eleh....tu jerk die nak tanya aku....

rupanyadia konfius....dia ingt aku anak jiran dia agaknya.....

macam-macam hal betul lah.....

No comments:

Post a Comment